Ці нескладні рецепти повернуть білосніжний колір вашій ванні без зусиль!

Бездоганно чиста ванна кімната це безперечно ознака охайних хазяїв, адже саме цю частину квартири прибирати найважче. Найчастіше для того, щоб упорядкувати ванну кімнату, потрібен цілий день. Це дуже втомлює, але чиста ванна відразу тішить око. Та не варто забувати, що результат залежить від того, з якого матеріалу ванна зроблена.

Ванна з акрилу

Її очищення не складе особливих труднощів. Зазвичай для такого типу ванн достатньо стандартного засобу для миття посуду. Найважливіше, щоб засіб був рідким або гелеподібним, без агресивних речовин. Акрилу не зашкодять побутові кислоти, тому можна сміливо користуватися оцтом чи лимонним соком, щоб вивести особливо стійкі забруднення. При належному догляді акрилова ванна не покриватиметься вапняним нальотом, до того ж вона швидко прогрівається і добре тримає температуру. Це найкращий бюджетний варіант ванни.

Сталева ванна

Ці ванни прослужать набагато довше, ніж акрилові. Проте їх дуже важко відновлювати після пошкоджень. Очищаючи таку ванну, небажано використовувати будь-які гострі предмети, а також кислотні засоби. Кислота роз’їдає емаль сталевої ванни, роблячи її непридатною для подальшого використання. Головна порада щодо догляду – тримати її сухою в проміжках між використанням. Тому необхідно обов’язково відремонтувати усі несправні крани, якщо вони протікають.

Чавунна ванна

Таку ванну теж бажано підтримувати в сухості, адже навіть невелика кількість води, що залишилася на дні на тривалий час, створить плями. Найкраще завжди мати під рукою спеціальну ганчірку, щоб витирати ванну одразу ж після використання. Чиста ванна кімната насамперед потребує підтримання свого вигляду.

А ось кілька рецептів для особливо запущених випадків, щоб відновити початкову білизну ванни.

Спосіб №1

Наповніть ванну теплою водою та розчиніть у воді пакетик лимонної кислоти. Замість кислоти можна використати склянку оцту. Залиште воду у ванні на три години, після чого насухо витріть її м’якою ганчіркою.

Спосіб №2

У цьому випадку ванну потрібно наповнити холодною водою. Вилийте у воду пляшку відбілюючого засобу і залиште на ніч. Вранці ви отримаєте не тільки білу, але і добре продезінфіковану ванну.

Спосіб №3

Це один із найжорсткіших методів, тому обов’язково переконайся, що матеріал ванни досить міцний, перед тим як використовувати цей засіб. Для того, щоб приготувати суміш, що очищає, необхідно змішати 2 ст. л. кальцинованої та 2 ст. л. питної соди. Додайте трохи води та нанесіть суміш на вологу ванну.

Previous Article
Next Article

Плюсуйся на Мандри!

Якщо Вам подобаються наші новини, будь ласка натисніть на кнопку!